Chinese Wasmessen

Batik experimenten met chinese wasmessen o.l.v. Ria van Dijk

Naar aanleiding van haar reis naar China zal Ria van Dijk een experimentele batik workshop geven. De stroken stof zijn daarna toe te passen op (bestaande) kleding.

De Miao in China maken met batik kleine stukjes stof, die zij in hun prachtige klederdrachten verwerken. Ze worden gebruikt als biezen op mouwen, als zak, op de achterkant van een jak of bij een baby-draagdoek. De Miao maken gebruik van Chinese wasmessen: zeer handige instrumentjes, die als een soort vulpen de was op de stof aanbrengen. Zij maken hiermee hele fijne motieven.

Tijdens deze workshop kunnen deze gereedschappen worden gebruikt. Er mag wel op zo'n fijne manier gewerkt worden, maar het is eigenlijk de bedoeling om op een vrijere manier bezig te zijn met het stofontwerpen. 

Je kunt een blouse, jasje, t-shirt of tas meenemen. Deze kan (weer) draagbaar gemaakt worden met behulp van de versieringen, die er later op kunnen worden aangebracht. Je kunt meer stukken meenemen om te kijken wat het beste voor deze werkwijze te gebruiken is.

Er zijn tijdens de workshop ook foto's en doeken van de reis te bekijken.


Deze workshop wordt speciaal gegeven in het kader van de 1e bijeenkomst van SDA-Europa voor leden van de Surface Design Association.
Voertaal = Engels 

Inschrijven niet mogelijk

Op zaterdag 24 Oktober wordt er een speciale lezing gegeven over de MIAO door Rita Trefois (Gent/Belgie)
Eveneens in het kader van de SDA Europa Conferentie. Niet leden kunnen informatie opvragen.
Voertaal = Engels