vol / fullEco-Dyeing & Printing met Eucalyptus

o.l.v. Wieteke Opmeer

We beginnen de dag met een presentatie door Wieteke van haar eigen werk, gevolgd door een korte uitleg van wat we zoal die dag gaan behandelen.

Wat u kunt verwachten: tijdens de workshop worden de verschillende aspecten van het verven en drukken met eucalyptus behandeld.

Cursisten gaan zelf verven met gedroogde èn met verse eucalyptus. Tijdens de cursus wordt er getoond hoe de prints met de bladeren van de eucalyptusplant zijn te verkrijgen maar ook hoe je egaal kunt verven met eucalyptus. Deelnemers gaan zelf ook drukken met de eucalyptus.

Verder zullen we verschillende baden maken waarin de effecten van diverse metalen en andere toevoegingen op de kleur worden getoond. Ook bespreken we de (ecologische) stoffen die het meest geschikt zijn voor het verven met eucalyptus. Bovendien wordt een natuurvriendelijke voorbehandeling van plantaardig textiel besproken waardoor de eucalyptus beter hecht.

Deze extra ingeplande workshopdag wordt gehouden bij ZIJDELINGS (in eigen studio) in het kader van de tentoonstelling reThink, welke van 25/9 2010 t/m 30/1 2011 zal worden gehouden in het Audax Textielmuseum. De deelnemers gaan samen met Wieteke ook de tentoonstelling kort bezoeken. Voor meer informatie over de tentoonstelling verwijzen wij u naar www.textielmuseum.nl  

Voor wie geinteresseerd is: tijdens deze tentoonstelling zal het werk van Wieteke verkrijgbaar zijn in de museumwinkel.

Inschrijven niet mogelijk

Op verzoek van en in overleg met Wieteke zorgen wij voor een stalenpakket in diverse stoffen:
katoen/zijde en wol. Dit om het verven overzichtelijk te houden. De kosten daarvan kunt u op de dag zelf contant of met pin betalen (Zijdelings)

De kosten vd verfmaterialen zullen op de dag zelf hoofdelijk worden omgeslagen en zijn eveneens aan Zijdelings te betalen. 

Ecologische stoffen en sjaals zullen dan ter plekke te koop zijn.
U mag ook zelf nog stof meebrengen. Het is dan raadzaam geen katoen of cellulose stoffen mee te brengen, maar bijv. zijden of wollen sjaals of stof Geschikt zijn chiffon, ponge en shantung zijdes en bijv. etamine de laine of wollen tricot.