Embellishment

o.l.v. Annette Jeukens (NL)

Inmiddels heeft de punchmachine als "embellisher" zijn entree gedaan in onze surface design wereld. Tijdens de opendeurdagen van September 2005 was Zijdelings de eerste die hier uitgebreid aandacht aan schonk. Zowel vilters als quilters waren toen onmiddellijk verkocht door de vele mogelijkheden die de HAPPYLOCK bood. In 2008 heeft Annette Jeukens bij Zijdelings een fantastische workshop met deze machine aangeboden, die wij op veler verzoek nu herhalen en zelfs uitbreiden met de mogelijkheid om nieuwe stoffen te maken.

Praktisch gezien: voor wie nat vilten te zwaar valt is de punchmachine een uitkomst. Met de Happylock kun je prima droog vilten en een mooi dik vilt maken.

Doel van deze workshop is daarnaast het verder ontwikkelen van de toepassingen die mogelijk zijn met dit apparaat. Er kan gewerkt worden met natuurlijke materialen, maar ook met synthetische stoffen, polyester vilt en vezels.Zo kunnen prachtige resultaten worden verkregen door de werkstukken o.a. verder te bewerken door middel van verhitten, stikken, verven enz.  

Annette zal uitgebreid aandacht besteden aan toepassingen binnen kleding, accessoires en quilts. Ook in haar eigen werk speelt de punchmachine een belangrijke rol. U zult zeker geïnspireerd worden door haar prachtige voorbeelden.

NB: Deelnemers dienen hun eigen punchmachine mee te brengen of evt. aan te schaffen. 
De Happylock is bij Zijdelings verkrijgbaar! Prijs op aanvraag.

Inschrijven niet mogelijk

Punchen is een mooie techniek om een quilt of kledingstuk iets extra's te geven of om een wandkleed te maken. Zoals aangegeven hierboven zijn er veel mogelijkheden:

*Versieringen aanbrengen
*Landschapjes maken
*Droog vilten
*Nieuwe stoffen creëren
*Verschillende materialen aan elkaar hechten
*Losse onderdelen maken, bv. Bloemblaadjes
*Afwerkingen, bv zomen of randen

En nog veel meer, maar daar komt u al werkende vanzelf op.

Benodigdheden:

- punchmachine
- merino en/of andere soorten wol
- organza
- verschillende stukjes stof:b.v. katoen, linnen, fluweel, wol, kuninfelt, vlies, kant, zijde
- draadjes, breiwol
- zijden rods

Evt. tussenvulling,
- heat gun