EVOLON

o.l.v. Cherilyn Martin (NL/UK)

Evolon® is een eco-vriendelijk non-woven materiaal, afkomstig uit de medische sector. Het is sterk, zacht en ademend: een stof die geschikt is voor gebruik in allerlei dagelijkse toepassingen. Er zijn op dit ogenblik twee kwaliteiten verkrijgbaar, Evolon Original en Evolon Soft; meerdere soorten/diktes zijn gepland voor productie zoals 60, 130 en 170 gr. *)


Tijdens deze workshop gaan we transferverf en transferkrijt gebruiken om kleur, textuur en gelaagdheid aan te brengen en te onderzoeken. Een van de eigenschappen van Evolon® is dat verf en inkt makkelijk geabsorbeerd worden.


Aandacht wordt besteed aan het maken van composities door heat transfer te gebruiken om tekst en beeld over te brengen van uw eigen meegebrachte laserprints.  Beelden kunnen ook afgedrukt worden met behulp van een inkjet printer: voor wie dit wil doen, graag uw eigen beelden/ontwerpen op een USB stick  zetten en meenemen naar de les (max. formaat A4)


Verder wordt er gewerkt met heat embossing om de stof te versieren met transfer folies en embossing poeders. Hierbij worden stempels gebruikt als hulpmateriaal.

Evolon® laat zich uitstekend bewerken met een textiel soldeerbout, om details te ‘tekenen', elementen uit te snijden, lagen te fusen en randen af te werken.


De resultaten van deze workshop kunnen toegepast worden in diverse textiel projecten o.a. quilts, borduurwerk en kleding.


Deze workshop is voor alle niveau's geschikt. Voertaal Nederlands.
 

Inschrijven niet mogelijk

graag het volgende meebrengen:

*Evolon
*Transfer paint of opgeloste transfer pigmenten (dyes) **
*Transferkrijtjes
*Print.Ability
*Wanneer mogelijk waterbased dyes** & spritzer fles
(bv Brusho, Koh i Noor, Ecoline enz.) 
OPGELET : deze zijn NIET ter plekke te koop
*Schuimkwasten
*ca.20 vellen A4 kopier/print papier
*enkele lapjes polyester organza
*Laserprints - een ruime selectie zwart/wit fotokopietjes van beelden en teksten meebrengen. Ze moeten met een laserprinter gekopieerd zijn  - Zorg dat teksten in spiegelbeeld geprint zijn. Formaat: niet te groot - meerdere beelden en teksten moeten op een A4 kunnen geplaatst worden.
*Andere beelden thuis op een USB stick zetten en meebrengen - deze beelden worden met de inkjet printer in de studio uitgeprint. Eenvoudige zwart/wit beelden, lijn tekeningen en teksten werken het best.
*Rubbing plates
*Transferfolies
*Freezer paper
*Embossing poeders + embossing stempelkussen - of textielverf, schuimroller en plastic bord (bv Pebeo Setacolor Opaque)
*Rubber stempels , schuim stempels, molding mats
*Plakvliezen zoals vliesofix, spunfab, hot spots
*Borduurring
*Haardroger (optioneel)
*heatgun voor hobby(GEEN verfstripper)
  & textielsoldeerbout (wanneer mogelijk)
*Schaar, schort, plastic handschoenen, rolmes & snijmat, kleine yoghurt potjes voor verf, handborduurnaalden & klosje naaigaren, bakpapier, keukenrol.


** Alle pigment verf/poeders graag thuis van tevoren aanmaken.

TIJDENS DE WORKSHOP ZIJN DE VOLGENDE MATERIALEN TE KOOP:

evolon - transferpaints, dyes en krijt - print ability - heatgun en soldeerbout - textielfolies -freezer paper - molding mats en rubbing plates - embossing materiaal (beperkt) - vliesofix, spunfab en hotspots