Magisch Blauw

mini workshop o.l.v. Gil De Vloo

Momenteel bestaat er veel belangstelling voor het werken met natuurlijke kleurstoffen. Indigo is een plantaardige kleurstof die de stoffen prachtig blauw verft. Denk maar eens aan de blue jeans of spijkerbroeken. Om te kunnen verven moet er eerst een indigo bad worden aangemaakt. Michel Garcia introduceerde vorig jaar een eenvoudige en snelle methode voor het aanmaken van een verfbad gecombineerd met ijzersulfaat. Deze manier van verven volgen wij. Er kan gewerkt worden op zijde en/of katoen.

Wij maken van tevoren twee indigobaden aan om optimaal van de tijd gebruik te kunnen maken. Deelnemers kunnen naar keuze stalen maken of 2 werkstukken. De reserveringstechniek die we toepassen is een eenvoudige shibori methode: naaien, vouwen en klemmen etc .... De voorbereiding hiervan duurt langer dan het verven op zich. Deze mini workshop is geschikt voor alle niveaus.

shibori GdV plantaardig indigo

Inschrijven niet mogelijk

mee te brengen (werk) materiaal:

- stoffen : katoen of zijde *
- meetlat - spelden - naald en draad - schaar
- rubber huishoudhandschoenen
- plastic zakje (om natte werkstukken mee naar huis te nemen)
- minimaal 2 gelijke plankjes - plexi plaatjes - ronde dekseltjes - latjes
- klemmen (geen grote formaten)
- wasknijpers
- stevig draad - elastieken
- oude handdoeken

P.S. het verfbad wordt van te voren aangemaakt door ons: de kosten daarvan worden hoofdelijk omgeslagen en dienen op de dag zelf te worden betaald.

* stoffen zijn ter plekke te koop, evenals indigo en ijzersulfaat voor wie thuis ermee aan de slag wil.