Oude technieken in een nieuw jasje

demonstraties Cherilyn Martin

Tijdens het Textielweekend zal Cherilyn Martin op de stand van Zijdelings (lokatie leveranciersmarkt) doorlopend demonstreren met de volgende technieken:

1. Encaustic Painting
Schilderen met gesmolten was - een oude techniek (Grieks 500 A.D.) - waarbij laagjes was - al dan niet gekleurd - worden aangebracht op een poreuze ondergrond.(bijv. hout, multiplex, canvas of papier) waarna ze verder bewerkt kunnen worden. De mogelijkheden zijn legio: Cherilyn laat u een aantal toepassingen zien op aquarel of handgeschept papier waarbij zij gebruik maakt van diverse gereedschappen. 

2. Rusty Stuff
Tijdens deze demonstratie wordt roest poeder gecombineerd met diverse "Surface Design" technieken om oud huishoudelijk textiel te transformeren. Oude tafellakens, kussenslopen of bedlakens geërfd van oma of gevonden op een rommelmarkt worden ‘opgeknapt' en nieuw leven ingeblazen. De resultaten kunnen de basis vormen voor het maken van quilts, geïntegreerd worden in kleding projecten of verrijkt worden met modern borduurwerk.

 

 

Inschrijven

Deze demonstraties worden uitsluitend gegeven op de leveranciersmarkt, op de stand van zijdelings: de bijbehorende producten zijn dan ter plekke te koop.

's Middags worden er door Gil De Vloo gratis demonstraties gegeven in de studio van Zijdelings (Kapelstraat 93a) met als thema re-Style. voor meer informatie klik op www.zijdelings.com