vol / fullSoft & Cosy Flyfel

o.l.v. Gil De Vloo

Wie denkt er in het najaar niet aan een nieuwe outfit of wie wil haar garderobe geen nieuw accent geven?  Een zachte wollen sjaal is dé accessoire om de komende winter te trotseren. Deze keer maken we een sjaal met het nieuwe "flyfel". Het is een heel bijzonder en fijn naaldvilt dat samengesteld is uit merinowol en zijde. Het volume van de wol in combinatie met de zachtheid van zijde maakt dit tot een zeer mooi en comfortabel product. Verrassend nieuw is eveneens de "duoweb flyfel". Dit product bestaat uit twee lagen in verschillende kleuren. Daardoor is dit naaldvilt aan twee kanten te gebruiken.

Deze nieuwe stoffen zijn een basis voor het nieuwe viltwerk. Het grote contrast met het vorige viltwerk is de zachtheid, de soepelheid, de lichtheid. Dit vlies kun je combineren met zijde, devoréstoffen, naaldvilt of merinowol. De gelaagde viltstof kan dienst doen als sjaal of als stof voor een jasje.

 

Inschrijven niet mogelijk

materialenlijst: 

*flyfel zijde/wol, gewone flyfel of duoweb flyfel
*witte of gekleurde chiffon – crêpe georgette
*naaldvilt
*merinowol

hulpmateriaal om te vilten:
*noppenfolie
*horregaas (even groot als je werk)
*zeep + zeepbakje
*sponsje
*oude handdoeken

materiaal voor het droogvilten = viltnaald + schuimrubber blok

*meetlat (of centimeter)

*schaar

*spelden

*naald en draad

*zijdeverf en verfpan om te verven (optioneel en uitsluitend als je wilt verven)

als restyling : reeds beschilderde zijde of dévoréstof om in te vilten.

NB: op de dag zelf zijn de volgende materialen te koop in mijn studio:
diverse flyfels (zijde/wol mix, 100% en de duoweb), merino wol, noppenfolie, punchnaalden en schuimblokken, zijdeverf en gekleurde of witte chiffon zijde