vol / fullSolarFast op stof of papier

o.l.v. Gil De Vloo

Tijdens deze workshop introduceren wij SOLARFAST - een nieuwe lijn van lichtgevoelige verf.

Solarfast is een zonlicht-gevoelige kleurstof. Deze kleurstof wordt gebruikt om ongerasterde foto’s, fotogrammen, schaduwprints en ombres op stof of op papier over te zetten.

Met Solarfast kleurstof kun je zowel schilderen, sjabloneren, tie dye of de shibori techniek toepassen, maar ook zeefdrukken, stempelen en batikken. Je brengt de Solarfast aan met een kwast, spons of roller. Een gelijkmatige laag kleurstof geeft het beste resultaat. Na het kleuren van de stof of het papier wordt deze, terwijl de verf nog nat is,  onmiddellijk aan het zonlicht blootgesteld.  Pas dan zie je de echte kleuren verschijnen : in een woord....Magisch.  Na inwerking van het zonlicht wordt de stof of het (aquarel)papier onmiddellijk gewassen met Solarfast wash en droog gestreken. De kleurontwikkeling is pas compleet na het wassen. De 'bedrukte' stof is wasbaar, lichtecht, permanent en blijft soepel en zacht. Het grote voordeel van het gebruik van Solarfast is dat je deze verf niet hoeft te stomen, te strijken of chemisch te behandelen om de afdruk te fixeren.

De verfstof kan verdund worden met water.

Om te zeefdrukken of te stempelen gebruik je Solarfast verdikkingsmiddel.

Na de uiteenzetting over de eigenschappen van Solarfast en de uitleg over het gebruik ervan, gaan de deelnemers aan de workshop zelf aan de slag. De verschillende mogelijkheden en technieken worden uitgewerkt op klein formaat. Er is ook mogelijkheid om op de Solarfast  film te printen en deze te gebruiken als medium voor de afdruk van foto’s. De Solarfast film is een speciaal gecoate transparantfilm geschikt voor inkjet printers.

Inschrijven niet mogelijk

materialenlijst wordt per email aan de deelnemers toegestuurd

deelnemers dienen hun eigen lunchpakket mee te brengen.