vol / fullTotally Transformed

experimentele workshop o.l.v. Cherilyn Martin

Tijdens deze experimentele workshop wordt er gewerkt met transfer, reservering en manipulatie technieken om een selectie van de nieuwste non woven materialen te transformeren. Deze spannende stoffen zijn geschikt om toe te passen in veel textiel projecten.
We gaan de mogelijkheden onderzoeken van Evolon, Lutradur, Polyestervliezen en andere non wovens. Kleur wordt onderzocht met transferverf in combinatie met collage en sjabloneren. Textuur en dessins worden onderzocht met Crayola krijtjes in combinatie met frottage en rubbing plates. 3D effecten worden gecreëerd wanneer de stoffen vervormd worden d.m.v. stikken, rimpelen, en vouwen. Deze technieken dienen ook als reservering wanneer kleur toegevoegd wordt. Oppervlakten worden verder getransformeerd wanneer ze gelamineerd worden met een speciale lamineerfolie, genaamd Polyfilm. We zullen ook experimenteren met andere materialen, zoals transferfolies gecombineerd met spunfab en transferlijm, en met nieuwe materialen zoals wiggle en moulding meshes.

De hittepers en het strijkijzer zullen gebruikt worden om kleur over te brengen, om oppervlakten te vervormen en te lamineren.‘t warmte pistool en een soldeerbout zullen daarbij gebruikt worden om spannende effecten te creëren. Doel van deze dag is het maken van een stalenboek als inspiratie voor toekomstige projecten.

Deze workshop is in eerste instantie opgezet en bedoeld voor leden van de Surface Design Associatie ter gelegenheid van de 1e SDA Europa conferentie welke gehouden wordt op 23 en 24 Oktober a.s.

Inschrijven niet mogelijk

indien er plaatsen over zijn kunnen ook niet leden inschrijven.

koffie/thee en lunch izjn in dit bedrag inbegrepen.