vol / fullUpcycling textiles with Lasertechnology

2daagse workshop met Kate Goldsworthy (UK)

Introductie
Deze workshop is een introductie in het bewerken van synthetische stoffen met behulp van de laser apparatuur van het Textielmuseum gecombineerd met andere toepassingen en technieken.  De Graphixscan in het TextielLab werkt met een computergestuurde laserstraal, waarmee je met name polyester materialen exact kunt snijden, graveren of smelten. Daarnaast maak je kennis met andere technieken die gebruikt kunnen worden om synthetische materialen te bewerken en van een dessin te voorzien. De workshop vindt plaats in de TextielAcademie van het museum. Deze workshop is geschikt voor gevorderde studenten, docenten textiel, mode of vormgeving en professionele ontwerpers en kunstenaars .

Inhoud workshop
De workshop start met een presentatie door Kate Goldsworthy over haar eigen werk. Daarna volgt een bezoek aan de tentoonstelling reTHINK!, waar ook werk van Kate is te zien. Vervolgens krijg je uitleg over de laser en zie je de effecten die je met deze techniek kunt bereiken op diverse synthetische stoffen. Ook wordt uitgelegd hoe je eigen ontwerpen als grafisch bestand gereed maakt om deze vervolgens in het TextielLab te laten uitvoeren. Er is ook volop gelegenheid om te experimenteren met andere technieken, zoals transferdruk, lamineren, appliqueren, inleggen en etsen om stoffen te dessineren. Er wordt op klein formaat gewerkt aan een stalenboek. Deelnemers die met eigen dessins willen werken dienen hun eigen laptop, voorzien van Adobe Illustrator, mee te brengen.

Studentenkorting
Het Textielmuseum nodigt gevorderde academiestudenten uit om deel te nemen aan deze workshop. Per workshop is er plaats voor maximaal 2 studenten. Zij krijgen een korting van 25% op het lesgeld. Deze korting geldt niet voor de materialen. De korting wordt verleend indien erbij de inschrijving een kopie van de studentenpas is toegevoegd.

 

Inschrijven niet mogelijk

Opgelet:
Wij raden u aan uw eigen laptop mee te brengen (met Illustrator erop) - een must als u met uw eigen dessins wilt werken.
Maar wij wijzen u er wel op dat dit geen computer les is, kortom deelnemers dienen zelfstandig in A.I. te kunnen werken.
JPEG files bijv. kunnen niet gesneden worden (er kan wel mee geëtst worden) dus een vectoren programma is essentieel voor snijwerk.

Meer informatie aangaande mee te brengen materiaal en hoe u plaatjes kunt voorbereiden volgt later in het seizoen.
Overigens dient u er rekening mee te houden dat we met een strikt laser schema gaan werken om zodoende iedereen evenveel tijd en kans te geven.

Tijdens de workshop zullen daarvoor geschikte stoffen aanwezig zijn qua verkoop. Deelnemers mogen ook eigen 100% synthetische stoffen meebrengen (resultaten voor eigen risico!)