vol / fullVilt en Keramiek

o.l.v. Gil De Vloo (BE)

Een nieuwe en inspirerende workshop van de hand van Gil De Vloo (Brugge/Belgie)

Het zoeken naar een perfect samengaan van vilt (zacht) en keramiek (hard) was voor GIL de uitdaging om een beroep te doen op de creativiteit van een in België gerenommeerde keramiste - en tevens een zeer goede vriendin - Elisabeth Vandeweghe. Samen volgden zij eertijds de opleiding plastische kunsten waarin zij elk hun eigen specialiteit en creativiteit op professionele basis konden ontwikkelen.

Een korte voorstelling van Liesbeth ....  "Elisabeth Vandeweghe (1946): Studies Plastische Kunsten. Keramische opleiding in het atelier en familiebedrijf "Perignem". Werkt meestal in opdracht. Realiseerde heel wat sculpturen en muurpanelen voor private en openbare gebouwen en tuinen. Daarnaast heeft ze veel ervaring in de majolicatechniek. Recente werken zijn "mediapoorten". Kenmerkend zijn de sobere vormen en subtiele kleurschakeringen. Het atelier van Elisabeth is gevestigd in de Stationsstraat 26, 8730 Beernem/België. Tel. +3250788438."

Een kruisbestuiving dus van twee verschillende kunstvormen waar twee natuurlijke materialen als wol en klei elkaar harmonieus omarmen is het vertrekpunt van deze exclusieve workshop.

Door de jaren heen bleek de voorkeur voor eenzelfde kleurencombinatie hun gemeenschappelijk visitekaartje op diverse tentoonstellingen van eigen werk. Het is bijgevolg niet verwonderlijk dat de door Liesbeth speciaal ontworpen en eigenhandig gemaakte keramische ornamenten perfect passen in het aarde-kleuren palet waardoor GIL zo betoverd is.

Tijdens deze workshop worden deze ornamenten verwerkt in vilten armbanden of in een exclusieve wanddecoratie, naar eigen keuze.

De ornamenten zijn zo gemaakt dat ze innig verbonden kunnen worden met vilt en op basis van hun specifieke, kleurige glazuur geïntegreerd kunnen worden in de grillige glooiïngen van samengedrukt vilt.

Voor hen die minder van sieraden houden ligt de uitdaging in de creatie van een sculptureel vilten werkje waarbij het keramisch element een aantrekkelijke blikvanger wordt.

Inschrijven niet mogelijk

materialen lijst

  • merinowol
  • naaldvilt
  • schaar - papier - potlood
  • allerlei materiaal om in te vilten: vezels, draden, cotton scrim etc.
  • stevige draad en naald
  • noppenfolie, zeep + bakje, oude handdoeken, horregaas en sponsje

NB: merino wol, naaldvilt, vezels en scrim zijn ook die dag ter plekke te koop.

Bijkomende kosten:
de keramische elementen die u op de dag zelf contant dient te betalen aan de keramiste. Die dag zal Elisabeth zelf ook present zijn. Deelnemers kunnen ter plekke een keuze maken uit het aanwezige keramiek werk of evt. een bestelling plaatsen op kleur.