Wieteke Opmeer (NL)

Na een opleiding tot bloemist volgde Wieteke Opmeer een studie product design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds haar afstuderen in 2008 werkt ze als zelfstandig ontwerper. In haar werk combineert ze, uit fascinatie voor de natuur, de beide disciplines op een vernieuwende manier.

Na het afstuderen is Wieteke een zoektocht aangegaan met als doel, het maken van volledig ecologische kleuringen op stof en het kunnen creëren van dessins zonder gebruik te maken van kunstmatige en giftige fixeer- of beitsmiddelen, die in veel "natuurlijke" kleuringen wel nog steeds worden gebruikt. Met dit uitgangspunt heeft ze haar collectie "leaves impression" gecreëerd.

Leaves Impression is een collectie ecologische kussens, dekens en sjaals geverfd met eucalyptus welke tijdens de tentoonstelling o.a. verkrijgbaar zal zijn in de winkel van het Audax Textielmuseum

Deze veelzijdige plant is een nieuwkomer in het conventionele planten kleuren spectrum. Nadat Wieteke lessen volgde van de Australische kunstenares India Flint, die haar inwijdde in het "eco"kleuren met verschillende natuurlijke materialen waaronder eucalyptus, heeft ze een half jaar gewerkt aan het zich eigen maken en uitdiepen c.q. ontwikkelen van de mogelijkheden die eucalyptus biedt.

voor wie meer over Wieteke wil weten www.wietekeopmeer.nl

Terug naar vorige pagina