Adrine Pool

Natuurlijke materialen en kleuren vormen een drijvende kracht in mijn leven sinds ik me kan herinneren. Van mijn studies sociale wetenschappen en de opleiding handwerken aan de Helicon, heeft de laatste het gewonnen en ben ik gelukkig geworden als docent handvaardigheid. Maskers maken van natuurlijke materialen, nomadisch vilten en plantaardig verven waren enkele persoonlijke pijlers. Al mijn vaardigheden en  inspiraties komen definitief samen in het maken van duurzaam Visleer!

In Zweden bij “Lotta’s Tannery” leerde ik de natuurlijke looimethoden van Inuit, Saami en Noordelijke Indianen toepassen, om het prachtigste leer van vishuid te vervaardigen.

Bij visleer kun je denken aan de reptielachtige print van zalmleer, maar ook aan de ruiger ogende kabeljauw of het sterke palingleer.  Naast de in het Noorden gebruikte looistoffen als oliën en boombast, ontdek ik in eigen onderzoek wereldwijd nog steeds nieuwe looistoffen als fruit, specerijen en kokosolie.  

Mijn nieuwste onderzoek betreft de mogelijkheden om eigen zalmleer “Grand Teint” te verven en af te werken met uitsluitend natuurlijke (verf)stoffen. Het modieuze visleer wordt hiermee 100% eco-friendly;  je maakt van ‘waste’ materiaal - met ambachtelijke skills en natuurlijke grondstoffen - een ‘high-end’ product.

In mijn workshops leer je meerdere looimethoden en kwaliteitsbewerkingen en krijg je informatie over de verdere mogelijkheden; een eerste demonstratie ‘Grand Teint’ vormt de afsluiting.

Terug naar vorige pagina