Introductie

Karina van Vught, geboren 22 juli 1951, woonachtig in Tilburg (N.Br.) Nederland.

Organisator van workshops en verkoop van materialen op het gebied van Mixed Media, Textiel en Surface Design.

Begonnen in 1986 met het beschilderen en bedrukken van zijden stoffen en sjaals in eigen atelier onder de naam Zijdelings. Toegepaste technieken: vrij schilderwerk, batikken, shibori, rollerprint, blokdruk en zeefdruk. Tegelijkertijd gestart met de verkoop van zijde en verf èn met het geven van cursussen en workshops schilderen op zijde zowel voor beginners als voor gevorderden. Na enige jaren was de belangstelling daarvoor zo groot dat het aanbod uitgebreid werd met zijde workshops, waarvoor gastdocenten werden aangetrokken die gespecialiseerd waren in bepaalde technieken. Ook het verkoop assortiment werd aangepast en uitgebreid.

De laatste jaren ligt de nadruk qua workshops meer op het manipuleren, bewerken en vervormen van zowel natuurlijke als synthetische stoffen. Daarbij wordt o.a. teruggegrepen op oude technieken zoals vilten, krimpdruk (cloqué), ontkleuren (discharge printing) en ausbrenner (devorée). Hierdoor heeft een accent verschuiving plaats gevonden. Van workshops alleen gericht op zijde naar meer gespecialiseerde "surface design" workshops voor gevorderden, textielkunstenaars en docenten.

In  januari 2002 is Zijdelings verhuisd naar een nieuwe locatie en vinden de meeste activiteiten voortaan daar plaats. De ruimte is vlakbij het Textielmuseum gelegen, waarmee een vast samenwerkingsverband werd aangegaan. Op verzoek van het Museum organiseerde Zijdelings ook voor hen diverse workshops en ontmoetingen in het kader van incidentele en structurele tentoonstellingen. Tot voor kort werden nieuwe en geavanceerde technieken zoals digitaal printen, laser, borduren, breien en weven eveneens in het cursusprogramma opgenomen. Deze workshops vonden op de computergestuurde machines in het Textiellab en in de educatieve ruimte van het museum plaats. Ingaande 1/1 2012 is het samenwerkingsverband beeindigd vanwege het feit dat het Museum besloten heeft voortaan geen workshops meer aan te bieden en een ander pad in te slaan.

Zijdelings heeft intussen ook een gespecialiseerde (web)winkel waar u terecht kunt voor stoffen, vezels, verfstoffen, boeken en allerhande textiel materialen en gereedschappen voor diverse disciplines. Wij nodigen u graag uit een kijkje te nemen in onze on-line winkel. Bestellen gaat via echter via email.

Daarnaast bent u ook van harte welkom in de Kapelstraat nr. 93A.
U kunt dan rustig kijken en vragen stellen en natuurlijk ook de producten uitzoeken en meenemen tegen contante of pin betaling. 
Wel even van tevoren een afspraak maken graag!