Atelier Zaken (NL)

Ontwerperscollectief Atelierzaken bestaat uit Hanneke Bogaerts, Akke Donk, Lisette de Klerk en Diënne van Berlo. Zij hebben allemaal een vakopleiding Beedende Vormgeving gedaan om les te kunnen geven in beeldende vakken en werkzaam te kunnen zijn als beeldend kunstenaar.

Collectie: In hun collectie benadrukken zij de vormgeving en streven ernaar de functionaliteit en duurzaamheid niet uit het oog te verliezen. Door de verschillende specialisaties houdt de een zich meer bezig met de ontstaanswijze van het materiaal en de ander met het bewerken en verwerken ervan. Zij laten zich inspireren door de natuur, wisselende seizoenen en het materiaal zelf.

De collectie verandert steeds en bestaat o.a. uit tassen, sjaals, sieraden, hoofdbanden, ceintuurs, tafellopers, kussens en wandkleden.

Vilten: ze onderzoeken de mogelijkheden van deze oeroude techniek naast andere technieken en materialen om verrassende ontdekkingen te doen die ze toe kunnen passen op hun ontwerpen.

Workshops: de cursisten maken kennis met de techniek van het vilten en leren vervolgens het materiaal beeldend vorm te geven. Door te werken met kleine groepjes garanderen zij een persoonlijke begeleiding.

In de mini workshops staat het vormen met vilt ook steeds centraal. U kunt een keuze maken uit het maken van een halssierraad een ceintuur of een broche die op een eigenzinnige manier kunnen worden uitgewerkt.

Atelier: hun gezamelijk atelier doet dienst als werkplaats, verkoopplaats en expositieruimte.

Voor meer informatie kunt U terecht op http://www.atelierzaken.nl/