Audax Textielmuseum Tilburg nieuwe stijl

Uitbreiding met 'n museumwinkel, café en vergaderruimtes

Er is een nieuw EntreeGebouw gerealiseerd onder architectuur van cepezed en ingericht door Studio van Tol. In het nieuwe gebouw vindt de bezoeker een zeer uitgebreide TextielShop, museumcafé (Mommers), VergaderLokalen, een foyer, auditorium en een bijzonder Platform op de bovenste verdieping met een prachtig uitzicht over het gehele terrein.

Daarnaast is ook het huidige museumgebouw grondig verbouwd. De tentoonstellingsruimte op de begane grond is fors uitgebreid, de routing in het museum is ingrijpend veranderd en er is een glazen tunnel gemaakt die het nieuwe EntreeGebouw met de hoogbouw verbindt.

Ook de semi-permanente tentoonstellingen TextielLab en DamastWeverij zijn grondig vernieuwd.

Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum, geeft het museum een speciaal jubileumboek uit. Bovendien zijn er in een limited edition drie, speciaal voor het jubileum ontworpen geschenken van toonaangevende ontwerpers verkrijgbaar in de nieuwe TextielShop. De toegang tot het museum bedraagt op 25 mei symbolisch € 0,50. Museumkaarthouders en Vrienden van het Textielmuseum hebben uiteraard vrije toegang. Het programma voor 25 mei en de weken daarna wordt binnenkort bekend gemaakt.

Tot slot brengt het museum tot en met 9 november 2008 een bijzondere openingstentoonstelling: Van Labyrinth tot Big Mama, projecten uit het TextielLab. Met werk van: Aleksandra Gaca, Barbara Broekman, Berend Strik, Christie van der Haak en Piet Hein Eek, Conny Groenewegen, Eugène van Veldhoven, Hélène Dashorst, JanTaminiau, Kiki van Eijk, Pieke Bergmans, Reinoud van Vught, Scholten & Baijings, Studio Job en Van Eijk & Van der Lubbe.

Terug naar vorige pagina