vol / fullFolding Knits

beeldende breisels o.l.v. Karin Marseille

Een tweede experimentele workshop in het kader van de brei tentoonstelling ‘Knitted Worlds" welke gehouden wordt in het AUDAX Textielmuseum van  14 maart tot 14 juni 2009.

Docente is Karin Marseille  - kunstenaar en vormgever - en eveneens een van de deelnemers aan bovengenoemde tentoonstelling.

Tijdens deze workshop gaan we gebruik maken van vooraf geproduceerde breisels uit het atelier van Karin Marseille. Het merendeel zal van speciaal gecoat koperdraad zijn, maar ook de wollen draad zal niet ontbreken.

Deze breisels gaan we verder bewerken door ze  te vervormen en met de hand tot 3D objecten te "boetseren" door middel van knippen, vouwen, rollen, etc. Ook kunnen er 2D bewerkingen worden toegepast met behulp van diverse draadstructuren, zoals zilverdraad, verenstaal, touw,etc.
Hierbinnen valt ook het onderzoek naar het zelf ontwikkelen van draadstructuren, waar vervolgens met de hand mee gebreid kan worden.

Tenslotte zullen we de toepassingsmogelijkheden onderzoeken van het werk wat tot stand is gekomen. Denk daarbij bijv. aan een sieraad of sculptuur van koperbreisels. Maar er is veel meer mogelijk..

Deze workshop is voor alle niveaus geschikt.

Inschrijven niet mogelijk

er geldt een toeslag voor de materiaalkosten (ca. € 10,--)
dit dient u op de dag zelf contant te betalen aan Karin.

graag het volgende zelf meebrengen:
* oude schaar
* evt. persoonlijke stenen, kralen, draad, ketting
* voor wie wil breien: breinaalden 10 of 12