Gretha de Vries(NL)

Onder de bedrijfsnaam ‘Werk aan de Winkel' heeft Gretha sinds 1993 een eigen bedrijf in Leiden. In de Diefsteeg 14 (2314 TG te Leiden) geeft zij bijna dagelijks handenarbeidworkshops voor kinderen van 6-12 jaar.

Daar komen wekelijks zes groepen van elk zes kinderen (half jongens half meisjes) 1,5 uur knutselen met de meest uiteenlopende materialen. Haar doel is kinderen handiger te maken en met allerlei materiaal kennis te laten maken, nieuwe technieken te leren, ruimtelijk en analytisch te leren denken en een doe-het-zelf mentaliteit bij te brengen in tegenstelling tot de passieve consumptiementaliteit.

Er is blijkbaar een grote behoefte aan handenarbeid voor kinderen, want deze zes groepen zitten altijd vol en de kinderen die erop zitten blijven gemiddeld drie jaar. Daardoor wordt Gretha gedwongen om steeds nieuwe ideeën te ontwikkelen m.b.t. materiaal, technieken en eindwerkstukken.

Mede daardoor gebruikt zij bij bepaalde werkstukken vaak fietsbinnenband en heeft zij al doende de mogelijkheden van rubber ontdekt. Voor Gretha is het nu een leuke uitdaging om volwassenen te enthousiasmeren voor dit materiaal.

Terug naar vorige pagina