vol / fullLasercut Modules Workshop

Drie dimensionaal textiel design met behulp van de Graphixscan o.l.v. Lise Lefebvre

Deze workshop is een introductie tot textiel design met behulp van de Graphixscan via het precies en efficiënt snijden van modules of vormen in synthetische stoffen. De Graphixscan werkt met een computer gestuurde laser straal, welke met name polyester stoffen exact kan smelten, lassen of snijden met keurig afgewerkte randen.

Tijdens deze workshop leert u hoe u vormen kunt ontwerpen en snijden met laser en hoe u van deze gesneden vormen een drie dimensionale stof kunt maken. Van deze stof kunt u naar eigen keuze ofwel een kussen, gordijn, tafelloper, tas, sjaal of ander object maken.

Kort gezegd:
Opzet van die dag is te leren hoe u 4 of 6 kantige vormen kunt ontwerpen, laser snijden en tot unieke en interessante stoffen kunt samenvoegen. Daarnaast leert u omgaan met de laser apparatuur - hoe de verschillende instellingen werken en wat voor effecten u kunt verkrijgen voor toekomstige projecten.

Door verschillende vormen of kleuren van de modules krijgt u inzicht in de toepassingsmogelijkheden zodat u uw eigen werkstuk daarop kunt afstemmen. Uw docent legt u uit hoe u uw kussen, sjaal, gordijn of ander product kunt afwerken tijdens de workshop waarna u vervolgens aan de slag gaat. U krijgt daarvoor oefenmateriaal in de vorm van reeds gesneden modules om mee te experimenteren en als ‘taster' voor uw 3D project.

Na een korte introductie gaan de deelnemers om de beurt de door hen uitgekozen vormen snijden op de Graphixscan. Aangezien we niet allemaal tegelijk kunnen werken op deze apparatuur gaan de andere deelnemers - voor wie dit althans wil - hun eigen module ontwerpen en uitwerken, de verschillende combinaties van stoffen en vormen uitproberen en een product naar eigen keuze maken. Voor wie niet zelf wil ontwerpen, kan een motief uitkiezen van de docente.

Wij zorgen voor een assortiment geschikte en door Lise van te voren geteste stoffen, zoals synthetische organza, polyester non wovens, Evolon®, KUNIN vilt of Tyvek, met daarnaast synthetische fleece en changeant stoffen. Deze materialen dienen op de dag zelf door u contant te worden afgerekend.

U mag ook uw eigen synthetische stoffen meebrengen, maar het snijden daarvan is voor uw eigen risico. De tijd ontbreekt helaas om die dag uitgebreid stoffen te testen en settings daarop af te stemmen.

 

Inschrijven niet mogelijk

deze workshops is geschikt voor alle niveaus
voertaal is engels
er wordt uitsluitend met synthetische stoffen gewerkt 

U krijgt nog instructie mbt voorbereiding en evt mee te brengen materialen. 

resultaten van eerder gehouden workshops kunt u zien op http://www.flickr.com/photos/37141428@N04