vol / fullLayering in Knits

o.l.v. Petra Vonk (NL)

Een experimentele workshop in het kader van de komende brei tentoonstelling KNITTED WORLDS in het Audax Textielmuseum, welke gehouden zal worden van 14 maart tot 14 juni 2009. Lesgeefster die dag is Petra Vonk, docente en textieldesigner en een van de deelnemers aan de tentoonstelling.

Breien is Hot en weer helemaal terug van weggeweest. Ook in het Textiellab van het museum wordt volop gebreid en geexperimenteerd met nieuwe materialen en garens die terug te vinden zijn in de onlangs geopende Garenbank.

Vertrekpunt van deze workshop vormen voor u van tevoren in het Textiellab geproduceerde speciale breisels van mohair. Onder leiding van Petra gaat u op de dag zelf deze breisels verder bewerken met behulp van laser. De gebreide stoffen kunnen worden gecombineerd met meerdere lagen transparante stoffen waardoor een spannend effect verkregen wordt. We laseren of graveren daarop een eigen verfijnd ‘kant' patroon en hergebruiken oud kant. Al deze lagen kunnen met elkaar verbonden worden met behulp van een punchmachine of met de hand met een paar kleine steekjes.

Door deze unieke combinatie van stoffen en zowel high tech als low tech technieken ontstaat een vernieuwende experimentele gelaagdheid: open gebreide stoffen -versmolten - met een adembenemend delicaat effect.

Deze workshop is voor gevorderden.

Inschrijven niet mogelijk

er geldt een toeslag voor materialen, die op de dag zelf contant betaald dient te worden

graag zelf volgende materialen mee brengen:
* stompe (borduur)naalden, nr 16 en 18 (evt ook dikkere)
* scherp schaartje
* dikke borduurgarens in felle kleuren, om siersteken mee te maken.
   (geen naaigaren - dat is te dun)
* oude gehaakte kanten kleedjes - beslist geen nieuw kant!
   formaat max.20x20 cm of anders een grote waar je in kunt knippen.
optioneel:
* deka transfer verf en een kwast
* je eigen punchmachine