Maak uw eigen unieke nylon sculptuur

workshop o.l.v. Rosa Verloop

De sculpturen van Rosa Verloop heb ik voor het eerst gezien tijdens de Art & Craft Fair afgelopen November in Den Bosch. Haar prachtige werk intrigeerde me en was de reden dat ik haar heb uitgenodigd bij mij in mijn studio les te komen geven.

Tijdens haar model en naakt boetseer opleidingen heeft Rosa Verloop een eigen unieke beeldtaal ontwikkeld in het materiaal de panty. Haar werk ontstaat vanuit haar onderbuikgevoel waarbij ze zich laat leiden door het materiaal zelf; met naald en draad of met behulp van kopspelden vormt ze het nylonbeeld. Gedurende dit proces is het effect van licht en schaduw, haar stemming en gedachten van dat moment en haar kennis van anatomie van mens of dier essentieel, ze zoekt en vormt net zo lang tot het nylonbeeld voor zichzelf spreekt. Door in of met het materiaal als het ware te boetseren vormt ze uit een gevulde panty portretten of hele nylon lichamen. Het organische effect gebruikt ze vanuit haar tijd als medisch analiste vanwege haar fascinatie wat er allemaal net onder onze huid gebeurt en hoe dat eruit ziet.

In deze eerste workshop gaat u zelf werken aan een hoofd sculptuur uitgaande van een sterke of zachte gelaatsuitdrukking. Ter inspiratie graag zelf fotomateriaal meebrengen van sprekende portretten, b.v. een portret met of zonder rimpels, maar met een gelaatsuitdrukking die u raakt. Vanuit deze foto begint u met draad en naald te vormen in een gevuld deel van een panty. Tijdens dit proces kan de vorm totaal de andere kant op gaan, een open instelling is in deze workshop dan ook belangrijk zodat uw eigen unieke nylon hoofd sculptuur kan ontstaan. Verwacht niet een geheel realistisch portret, het gaat in deze workshop om de uitdrukking.

Rosa zal een aantal eigen nylon koppen meenemen en na een korte uitleg gaat u zelf aan de slag... Wij zijn zeer benieuwd welke nylon hoofden er gaan ontstaan op deze dag.

Inschrijven niet mogelijk

Rosa zorgt zelf voor alle materialen. De panty’s  zullen standaard de kleur beige hebben. De kosten daarvan graag contant tijdens de les aan Rosa betalen (meer info volgt)