Ontwikkel je eigen Beeldtaal

cursus van 3 lessen o.l.v. Cherilyn Martin (NL/UK)

Creativiteit omvat het samenkomen van een veelheid aan eigenschappen, gedragingen en sociale invloeden in één persoon. Het doel van deze cursus is om de complexiteit van wat jou tot kunstenaar maakt te ontrafelen en je aanpak en motivatie uit te dagen. De cursus staat open voor makers die in alle textiel disciplines werken en die het gevoel hebben de inhoud en de richting van hun werk te willen verduidelijken.

De nadruk zal liggen op zelfonderzoek en zelfontdekking: het onderzoeken van je persoonlijke interesses, het analyseren van je motivaties en het ter discussie stellen van de beslissingen die je neemt. Zelfbewustzijn vormt de basis voor het begrijpen van je creativiteit en de artistieke reis die je bent begonnen. Contact maken met je innerlijke stem is essentieel om individueel en origineel werk te creëren en vorm te geven.

Deze cursus is niet op techniek gebaseerd; het gaat over het ontwikkelen van je kunst voorbij techniek, je eigen beeldtaal dus. En is voor kunstenaars en ambachtslieden die bereid zijn hun motivatie en toewijding in twijfel te trekken om hun werkpraktijk buiten de klasomgeving te versterken.

Tijdens de lessen zullen praktische uitdagingen worden aangeboden om je uit je comfortzone te halen. Cursisten wordt gevraagd om een ​​thema voor te bereiden dat zich tijdens de les ontwikkelt. De nodige voorbereiding in samenwerking met de docent wordt verwacht voordat de les begint; correspondentie vindt plaats via e-mail. Cherilyn's rol is die van mentor: Zij zal cursisten begeleiden bij de ontwikkeling van hun werk en de beslissingen die zij nemen uitdagen.

Studenten moeten bereid zijn deel te nemen aan groepsdiscussies, te luisteren naar en te leren van medecursisten en voorbereid zijn op open en eerlijke persoonlijke mentorsessies.

Deze cursus bestaat in totaal uit 3 lessen; de data zijn al vast gelegd (zie hieronder)

Inschrijven

De volgende 3 dagen zijn ingepland in 2020:

zaterdag 26 September : afgelast vanwege ziekte docent en verplaatst naar
zaterdag 31 Oktober: afgelast vanwege corona

verplaatst naar:
zaterdag 28 November 2020  - VOORBIJ
zaterdag 27 Februari 2021 = 2e les uitgesteld en verplaatst naar 24 april
zaterdag 24 April 2021 = 2e les

zondag 30 mei 2021 = 3e en laatste les