open huis in eigen studio - deel 1

mini workshops en demonstraties o.l.v. Cherilyn Martin

Intro
Aan het begin van het nieuwe workshopseizoen nodig ik u graag uit in mijn studio om weer kennis te maken met nieuwe materialen en technieken op het gebied van textiel en 'Surface Design'. Hiervoor zijn 2 dagen uitgetrokken: donderdag en vrijdag, 4 en 5 september 2008

Tijdens deze dagen zullen er voorbeelden te zien zijn van de diverse workshops van dit najaar en van het door mij opgezette mini workshop gedeelte van het Textielweekend wat gehouden zal worden in en om het vernieuwde Audax Textielmuseum te Tilburg op 4 en 5 Oktober 2008.

We beginnen 's ochtends met een (besloten) mini workshop, gevolgd door vrij toegankelijke demonstraties vanaf 13.00 uur.

Zoals gewoonlijk zullen er ook aanbiedingen zijn en mogen bezoekers van mijn open huis gratis het Textielmuseum bezoeken. Vrijkaartjes op de dag zelf verkrijgbaar dus bij Zijdelings.

Mini Workshop KANTACHTIG PATCHWORK  
Een compositie van kleine bestempelde lapjes wordt aan elkaar bevestigd met de naaimachine met behulp van in water oplosbaar AQUABOND®.  
Eigenschap van Aquabond® is niet alleen dat het vlies in water oplost, maar ook dat het een plakbare (klevende) kant heeft waardoor de lapjes blijven liggen tijdens het stikken. 
De lapjes worden eerst op een persoonlijke wijze bestempeld met Pebeo textielverf, en daarna gefixeerd. Wanneer het geheel na het stikken uitgespoeld wordt, blijft een kantachtig patchwork over.
Deze manier van werken kan toegepast worden in allerlei textielwerkstukken, en is ook geschikt voor gebruik in kleding.  

zelf meebrengen:
lapjes effen katoenen stof
schaar, borduurring 18cm
je eigen naaimachine (goed geolied, met stopvoet en uitschakelbaar transport)
machinegarens (katoen/polyester/rayon)

niet toegankelijk voor ‘kijkers'
er zijn een beperkt aantal plaatsen - dus graag van te voren inschrijven en betalen

Inschrijven niet mogelijk

Doorlopende demo: WATER SOLUBLE PAPER.

Tijdens deze demo worden de vele mogelijkheden van wateroplosbaar papier uitgelegd. Dit papier kan gecombineerd worden met andere materialen (stof, metaal, vezels) en bewerkt worden met allerlei technieken, (stempelen, schilderen, fotokopiëren, stikken, enz.) – waardoor het papier op een kleurrijke manier getransformeerd wordt.

Tijden van 13 tot 16 uur
De demonstraties zijn gratis toegankelijk.