open huis in eigen studio - deel 2

mini workshops en demonstraties o.l.v. Gil De Vloo

Intro
Aan het begin van het nieuwe workshopseizoen nodig ik u graag uit in mijn studio om weer kennis te maken met nieuwe materialen en technieken op het gebied van textiel en 'Surface Design'. Hiervoor zijn 2 dagen uitgetrokken: donderdag en vrijdag, 4 en 5 september 2008

Tijdens deze dagen zullen er voorbeelden te zien zijn van de diverse workshops van dit najaar en van het door mij opgezette mini workshop gedeelte van het Textielweekend wat gehouden zal worden in en om het vernieuwde Audax Textielmuseum te Tilburg op 4 en 5 Oktober 2008.

we beginnen 's ochtends met een besloten mini workshop, gevolgd door vrij toegankelijke demonstraties vanaf 13.00 uur.

Zoals gewoonlijk zullen er ook aanbiedingen zijn en mogen bezoekers van mijn open huis gratis het Textielmuseum bezoeken. Vrijkaartjes op de dag zelf verkrijgbaar dus bij Zijdelings.

Mini Workshop -  iDYE - INNOVATIEVE VERF VOOR IN DE WASMACHINE

Verven in de wasmachine was nog nooit zo gemakkelijk. Tijdens deze korte workshop laten wij u kennis maken met een nieuw product genaamd iDye. iDye is een directe verfstof die verpakt zit in een in water oplosbaar zakje wat zo in de wasmachine of verfpot kan worden gedaan. Dus geen vieze vingers meer of geknoei! Alleen nog maar zout of azijn toevoegen en ‘wassen', sorry verven maar.

iDye is leverbaar in 38 flitsende kleuren:
30 stuks  voor 100% natuurlijke stoffen zoals katoen, zijde, rayon, wol en linnen en 8 stuks voor polyesters en nylons.
Wij gaan samen met u afbinden en verven op zijde en katoen (in de wasmachine) en op wol en polyester (in de kookpot).  

zelf meebrengen: evt reserveringsmateriaal (nog op te geven)

graag van te voren inschrijven en betalen.
niet toegankelijk voor ‘kijkers'- er zijn maar een beperkt aantal plaatsen

 

Inschrijven niet mogelijk

vanaf 13.00 uur zijn er diverse doorlopende demo's welke eveneens gegeven worden door Gil De Vloo :

1. Gekleurde "PUFF" ofwel PEBEO VOLUME
2. PUFF gecombineerd met ROEST
3. nieuwe transparante textiel folie  

Tijdens deze demo toont Gil u de toepassingen van de nieuwe PEBEO reeks gekleurde Puff. Via tekenen rechtstreeks uit de tube toepasbaar of via zeefdrukken met behulp van de thermofaxscreens op textiel. Inspiratie bron daarbij is een nieuwe prachtige katoenen sjaal van ARTY's.

Daarnaast laat zij u het patineren in combinatie met het werken met PUFF zien. Dit gebeurt met behulp van thermofax zeefdrukken (puff) en schilderen met de kwast(roest)  

Verder komt ook het werken met een nieuwe transparante textiel folie aan bod.Daarbij wordt gebruik gemaakt van een kleurloze lijm of spunfab®. Hierdoor komt de onderliggende kleur sterk(er) naar voren, wat een ton sur ton effect geeft, ofwel glanzend vs mat.  

Tijden van 13 tot 16 uur
De demonstraties zijn gratis toegankelijk