Origami Shawl - Sculptural Scarf

workshop o.l.v. Dr Tine De Ruysser

Met behulp van een papieren patroon wordt textiel geplisseerd onder de hittepers. Eventueel kan het verder bewerkt worden met transferverf, folies en flock zodat kleur- en textuurcontrasten ontstaan.

Het eindresultaat is een shawl waarin een subtiel schaduwspel of een sterk grafisch kleurpatroon voor een 3D effect zorgt.

We beginnen de dag met het zoeken naar geschikte vouwpatronen. Tine demonstreert de mogelijkheden, iedereen experimenteert en zoekt naar een eigen vorm. Eén patroon wordt aangepast om textiel te plisseren. Daarna worden de technieken van transfer printen, folies en flock gedemonstreerd, waarna de deelnemers deze ook kunnen toepassen..

Deze workshop geeft een basis van waaruit verder geëxperimenteerd kan worden, maar de deelnemers kunnen ook een afgewerkte shawl maken.

Max. aantal deelnemers voor deze workshop is 8 personen.

Inschrijven niet mogelijk

Materialen:

Papiermes (bij voorkeur met een lang snijblad)
Liniaal
Papierschaar
Stofschaar
Bakpapier (ter bescherming van de hittepers)
 

Polyester stof – Te verknippen tot stroken van: max. 30 cm breed en max. 2 meter lang. Een lichte/dunne kwaliteit die gemakkelijk kreukelt werkt het best.  Lichte kleuren kunnen geverfd worden (donkere niet).  Fluweel en zware stoffen zijn niet geschikt.

Transfer verf *
Folies* en flock* (zijn in een reeks kleuren aanwezig bij Zijdelings en kunnen op alle kleuren textiel aangebracht worden.) 

Eventueel:
Snij(soldeer)bout voor textiel (met een fijne punt)*
Snijmat

 

*)Tijdens de les zijn er transparante, dunne polyester stoffen te koop (wit), evenals transferverf, folies en flock. En evt. de textielsoldeerbout.

Wij zorgen voor papier om te vouwen (dit wordt als labfee doorberekend)

Deelnemers die bekend zijn met de techniek van transferprinten kunnen thuis alvast papier voorbereiden !