vol / fullPhotoshop voor Beginners in Textiel

o.l.v. Neeltje Schoenmaker

Tijdens deze cursusdag van Photoshop/ Elements voor textiel leer je je eigen (alvast thuis) in gescande beeldmateriaal als ook digitaal beeldmateriaal om te zetten in een digitaal ontwerp dat herhalend is.

Voor deze cursus is een basiskennis van Photoshop of Photoshop Elements vereist, er zal geen basishandleiding van Photoshop worden gegeven.

We gaan werken met lagen – voorgrond en achtergrond, het opschonen van je in gescande werk,  transformaties, selecties, kleuraanpassingen en diverse tools om beeldmateriaal herhalend te maken.

Aan het eind van de dag zal kort worden besproken hoe men een ontwerp druk klaar kan voorbereiden voor digitale druk of zeefdruk.

Om in deze ene dag zo goed mogelijk aan de slag te kunnen is het belangrijk dat deelnemers de volgende zaken thuis alvast voor bereiden:

- Zorg voor een eigen laptop met een werkend programma van Photoshop of Photoshop Elements.

- Neem een notitieboekje mee voor aantekeningen tijdens de les.

- Maak jezelf alvast vertrouwd met de interface (het scherm met alle knoppen) en enkele tools. Je krijgt een hand-out in de les maar fris je kennis alvast op zodat je weet waar de knoppen zitten en wat ze ongeveer doen: bestand opslaan, selectie pijl, lagen, lasso, tool gum tool.

- Neem voorbeelden mee van eigen werk om tijdens de les te gebruiken: een gescande tekening/ ontwerp, een structuur of textuur (mag een foto of scan zijn), evt. andere eigen ontwerpen/ voorbeelden.

- Breng evt. een memory stick mee met je eigen (in gescande) werk.

Dagindeling Programma:

Blok 1: Introductie, inleiding interface en belangrijke tools.

Blok 2: Het opschonen van ingescand beeldmateriaal

Blok 3: Het herhaalbaar maken van een textuur

Pauze (30 minuten)

Blok 4: Voorgrond en achtergrond mooi los maken van elkaar

Blok 5: Tekening herhalend maken

Blok 6: Ontwerpen af maken voor digitale druk of zeefdruk.

Samen met de aantekeningen van de les en de hand-out (=lesbrief) zal het voor de cursist aan het eind van de workshopdag inzichtelijk zijn waar de knoppen zitten en wat de stappen zijn om een ontwerp goed te bewerken, herhaalbaar te maken en druk klaar te maken.

Inschrijven niet mogelijk

voor mee te brengen materiaal zie tekst hierboven.
het scannen van werk dient thuis te worden gedaan.