Rita Trefois

De passie voor Batik is bij Rita Trefois (B) in het begin van de jaren 70 gegroeid uit eerdere opleidingen textielscheikunde en sierkunst en heeft bij haar het conflict in de hand gewerkt tussen technische bekwaamheid en vrije creatie. Een subtiel evenwicht tussen dorstig weefsel, hete vloeibare was en verfstof opende een boeiende wereld voor Rita waarin de techniek in al zijn facetten uitgeprobeerd werd. Ergens halverwege, tussen vaardigheid en inspiratie, ontstaat er bij haar een spanningsveld waar kunstwerken opbloeien.

Oosterse culturen en weidse landschappen ver weg of dichtbij huis, beïnvloeden vaak haar composities.

Wie Rita Trefois kent, weet dat Batik háár techniek is en ze geeft haar ervaringen graag door als gastdocente in binnen- en buitenland.

Rita stelde tentoon in meerdere Europese landen, in de Verenigde Staten van Amerika en Aziatische landen zoals Japan, Maleisië, China en Indonesië. Zij is ook een vaak gesolliciteerde spreker op internationale conferenties en symposia met betrekking tot textiel en meer bepaald batik.

VERWACHT:

In Maart/April 2019 neemt zij deel aan een batik tentoonstelling bij Galerie High Five Art in Baarle Nassau samen met 3 andere collega's - Voor wie haar werk van dichtbij wil bewonderen beslist een aanrader om te gaan kijken! 

Voor meer informatie over Rita check haar website www.ritatrefois.be
En voor wie meer wil weten over de komende tentoonstelling check t.z.t. de website van de betreffende galerie www.highfiveart.nl

 

Terug naar vorige pagina