Rosa Verloop

Rosa Verloop (Den Haag 1965), momenteel wonend in Wijk en Aalburg, begon haar loopbaan als medisch analiste in een ziekenhuis te Zoetermeer, maar rond haar 44ste slaagde ze voor de 5 jarige opleiding aan een van de kunstacademies in België. Vanaf het begin van haar opleiding heeft Rosa aan allerlei exposities en projecten in Nederland, België en de USA (Detroit en New York) meegedaan en verkocht ze enkele nylonportretten in België en Italië. Later volgde ze nog 1 jaar de poppentheateropleiding in Den Haag.

Bij grote manifestaties zoals de Boschparade (2010 en 2011), Cultfest, Horizontoer, Puppet International Meppel, Popster SBS 6 (televisie opnames in Nederland, Duitsland en Frankrijk) nam zij deel aan projecten waar haar nylonsculpturen tot leven kwamen. Tijdens de Parade (2016) deed Rosa zelf een poppenvoorstelling met haar levensgrote oma nylonfiguur met theatergroep BabiRosa met The not so piep show, een zeer leerzame ervaring.

Een ander nylonobject van Rosa reisde af naar LA (USA) om gebruikt te worden in een muziek video geproduceerd door Floria Sigimondi; (Floria produceert voor beroemde wereld artiesten, zoals o.a. David Bowie..) Waar Rosa trots op is, is dat een foto van een van haar nylonportretten werd opgenomen in het Magazine curated by Iris van Herpen.

In nov. 2018 nam Rosa deel aan de Textiel Plus Arts & Crafts markt in de Brabanthallen in Den Bosch en in december had zij een solo overzichtstentoonstelling in de Markthallen van Herk de Stad te België.
In feb. 2019 deed ze mee aan Art Troc and Truc Brussel, een expositie in het Paleis van Schone Kunsten waar bezoekers een kunstwerk konden ruilen tegen een voorwerp, reis of een dienst.

Op haar website kun je haar verdere activiteiten vinden www.rosaverloop.com

 

Terug naar vorige pagina