Spectaculaire heropening Audax Textielmuseum Tilburg

Dit evenement vindt plaats op 25 mei 2008

Bezoekers kunnen op 25 mei 2008 het totaal vernieuwde museum voor een symbolisch bedrag van € 0,50 komen bezoeken. Het museum biedt die dag een uniek kijkje in de keuken: medewerkers lichten hun eigen projecten toe. Zo worden er diverse presentaties en rondleidingen gegeven. Bovendien trakteert De Kwekerij theaterproducties het geïnteresseerde publiek op een spectaculaire openingsact. Het museum opent om 12.00 uur.

Een aantal activiteiten vindt doorlopend plaats. Zo is het KinderAtelier open van 13.00 tot 17.00 uur, worden er mooie (oude) films over de textielindustrie en het Textielmuseum getoond en houden de TextielAteliers een open dag.

Daarnaast lichten medewerkers van het museum projecten toe, waar zij zich de afgelopen acht maanden mee bezig hebben gehouden. Aan bod komen in ieder geval: het EntreeGebouw, de DamastWeverij, het TextielLab, de Garenbank, de openingstentoonstelling Van Labyrinth tot Big Mama, projecten uit het TextielLab, Weverij Vincentius, de TextielShop en natuurlijk het vijftigjarig jubileum van het museum.

Drie ontwerpers tekenden voor het ontwerp van een exclusief jubileumcadeau. Sarena Huizinga ontwierp een sjaalkraag, Christien Meindertsma een tafellaken en Wieki Somers en Hansje van Halem ontwierpen een tas als geschenk. De geschenken zijn in een limited edition verkrijgbaar in de nieuwe TextielShop.

Experiment & Inspiratie - Vakmanschap & Creativiteit - TextielShop & TextielLab - TextielSchool & Arrangementen - Design & Kunst - Vernieuwing & Ambacht - Tentoonstellingen & Werkplaats

Bekijk het programma op de website van het Audax Textielmuseum.

Terug naar vorige pagina