Stof decoreren met textielfolies

mini workshop o.l.v. Gil De Vloo (Be)

Tijdens deze mini workshop passen we verschillende methodes toe om textielfolie te integreren in een stof. Textielfolie is geschikt voor alle soorten stoffen maar het effect komt beter tot zijn recht op een donker gekleurde ondergrond. Door verschillende mediums te gebruiken bij het aanbrengen van de folie verkrijg je andere structuren op de stof. Je kunt zowel textiellijm, vliesofix, spunfab als bonding powder gebruiken, maar ook zogenaamde hot spots.

Alleen wanneer er textiellijm gebruikt wordt moet deze eerst droog zijn vooraleer de folie kan aangebracht worden. De folie wordt daarna op de stof bevestigd door strijken.

“Bondadot” is een nieuw medium waarmee je verrassende effecten krijgt, de zogenaamde “hot spots”. Dit product bestaat uit een lichtbruin papier waarop kleurloze lijmstipjes zijn aangebracht. Je knipt er een figuur of een geometrische vorm uit die je op de stof strijkt. Vervolgens breng je  de textielfolie aan na verwijdering van het schutblad, eveneens door middel van strijken.

 

Inschrijven niet mogelijk

Benodigde materialen:

- licht of donker gekleurde stofjes
- eventueel T-shirt of tasje
- textielfolies*
- vliesofix*
- schaar, meetlat, potlood en papier (motieven)
- spunfab*
- bonding powder TEXOLIT*
- textielfolie lijm*
- sjablonen*
- thermofax screen + rakeltje (reeds gemaakt)
- bondadot*
- bakpapier
- strijkdoek.

NB * deze materialen zijn op de dag ter plekke zelf te koop.