vol / fullSurface Design, Mixed Media & Stitch

Course with Cherilyn Martin (NL/UK)

Spoken language during this class is Dutch - possible hand-outs will be in Dutch as well. The instructor - English born - obviously also speaks English and can help and translate.
For more information pls contact me at kvvught@zijdelings.com

-------------------------------------------------------------------------  

Tijdens deze cursus van 6 lessen gaan we met een breed assortiment technieken en materialen werken. Handborduren speelt daarbij een belangrijke rol; we gaan kijken hoe het borduren gecombineerd kan worden met de aangeleerde technieken. Voor wie machinaal wil borduren, graag een eigen naaimachine meenemen.
                                                                                                                                          
Er wordt gestimuleerd (maar het is niet verplicht) om met een persoonlijk thema te werken, zodat de nieuwe kennis verder verwerkt kan worden op een persoonlijke wijze.                                                                                                                  
                                                                                                              

We beginnen met kleur aan te brengen op stof. Transferverf en -krijt wordt gebruikt om vrij te schilderen, patronen te maken en/of collages. Hiervoor gebruiken we synthetische non wovens en katoen/synthetische stoffen. Aandacht wordt besteed aan kleuren mengen en kleurlagen opbouwen.

Daarnaast gaan we aan de slag met de roest techniek, zowel natuurlijk roesten als ‘controlled‘ roesten. Via eigen sjablonen bijvoorbeeld om motieven en tekst op stof aan te brengen. In de eerste 2 lessen bouwen we zo een voorraad stof op welke verder bewerkt kan worden tijdens de cursus.

We gaan thermofax raampjes leren maken en vervolgens daar mee zeefdrukken daarbij gebruik makend van allerlei mediums, zoals textielverf, puff pasta, roest, discharge, textiellijm en transfer folies.

Fabric manipulation komt ook aan het orde:
Het vervormen d.m.v. hitte, gecombineerd met transferverf op dunne non wovens en synthetische stoffen. Het lamineren met Polyfilm® wordt toegelicht. Evenals het werken met Tyvek®, het verhitten, vervormen en wegsmelten daarvan.

Contrasten met harde/zachte materialen worden onderzocht, zoals Metal Shims, embossing en Utee op diverse ondergronden. Uiteindelijk gaan we met Wireform en Wiremesh werken om 3D vormen te brengen in ons borduurwerk.

Na iedere les wordt verwacht dat cursisten verder thuis werken met de nieuwe technieken in combinatie met borduurwerk. Door aan een eigen thema te werken kunnen cursisten hun eigen ideeën ontplooien en een eigen beeldtaal ontwikkelen.

Hieronder werk CM combi UTEE op non woven:

Inschrijven niet mogelijk

materialen lijst volgt nog

Lesdata = 17/9/2022 – 19/11/2022 – 21/1/2023 – 25/3/2023 – 20/5/2023 – 8/7/2023