tentoonstelling suhandan

De betoverende schoenen van Suhandan Özay

Het Nederlands Leder en Schoenen Museum presenteert vanaf 2 oktober een mini-expositie rondom het  betoverende werk van Suhandan Özay. De expositie is gekoppeld aan het Textielweekend van het Audax Textielmuseum in Tilburg 2, 3 en 4 oktober 2009. Tijdens dit weekend zal Özay een viertal workshops geven in atelier Zijdelings in Tilburg, waaronder o.a. een workshop Paper shoes en een workshop Fiber shoes.

Van vezel tot kunst
Suhandan Özay heeft na haar kunstopleiding een actieve rol gespeeld bij de totstandkoming van het Mode & Accessoireprogramma binnen de afdeling Textiele kunst van het Dokuz Eylül University in Izmir, Turkije.

Vanaf 1996 heeft ze zich in haar werk als kunstenaar gespecialiseerd in ‘fiber art work', waarvoor ze zich het proces van handmatig papier maken eigen heeft gemaakt en waarmee Özay schitterende en tot de verbeelding sprekende ontwerpen maakt voor tentoonstellingen over de gehele wereld.

Suhandan Özay deed onderzoek naar nieuwe weeftechnieken en moderne weefkunst, etnische en hedendaagse sieraden en accessoires. Resultaten en nieuwe inzichten verwerkt zij weer in haar eigen ontwerpen.

Momenteel zet Özay haar artistieke activiteiten voort in haar Alacati atelier in het Turkse Cesme. Daarnaast is ze docent en hoofd van de afdeling Textiel binnen de faculteit Kunsten aan de Dokuz Eylul University.

De mini-expositie toont zo'n 25 schoenen van Özay, waaronder een greep uit de feeërieke  serie Downy Trunk Wedding Shoes en de Çariklar-Anatolian Shoes, Özay 's visie op de traditionele Turkse schoen Çarik.

De betoverende schoenen van Suhandan Özay:
van 2 oktober t/m 27 november 2009, Nederlands Leder en Schoenen Museum Waalwijk.
www.schoenenmuseum.nl  

Terug naar vorige pagina