Totally Transformed 2019

2-daagse workshop o.l.v. Cherilyn Martin (NL/UK)

Tijdens deze 2-daagse experimentele workshop wordt er gewerkt met transfer, reserverings en manipulatie technieken om een selectie van verschillende non woven materialen te transformeren.

Deze veelzijdige stoffen zijn geschikt om toe te passen in diverse textiel projecten. We gaan de mogelijkheden onderzoeken van Evolon, Lutradur, Polyestervliezen en andere synthetische non wovens.

Kleur wordt onderzocht met transferverf in combinatie met collage en sjabloneren. Textuur en dessins worden onderzocht met transferkrijtjes in combinatie met frottage en rubbing plates.

3D effecten worden gecreëerd wanneer de stoffen vervormd worden d.m.v. stikken, rimpelen, en vouwen. Deze technieken kunnen ook dienen als reservering wanneer kleur toegevoegd wordt. Oppervlakten worden verder getransformeerd wanneer ze gelamineerd worden met een speciale lamineerfolie, genaamd Polyfilm.

We gaan details toevoegen met transferfolies gecombineerd met diverse plak vliezen, namelijk vliesofix, spunfab en hot spots. Verder wordt er gewerkt met stempels en thermofax zeefdruk met transferlijm en folies.

Hitte wordt ook gebruikt om tekst en foto beelden over te brengen op de non wovens.

De hittepers en het strijkijzer zullen gebruikt worden om kleur over te brengen, om oppervlakten te vervormen en te lamineren. Een warmte pistool en een soldeerbout zullen daarbij gebruikt worden om spannende effecten te creëren. 

Doel van deze dagen is het maken van een stalenboek en om concreet plannen te maken voor een nieuw project.

Inschrijven

materialen lijst volgt