Verruim je Blik 2

2 daagse workshop o.l.v. Jonaske de Ruiter

Een vervolg op de succesvolle tweedaagse ‘verruim je blik’ die in 2021 uitgevoerd is onder leiding van Jonaske de Ruiter. Opnieuw gaan we twee dagen de grenzen van het eigen kunnen verkennen. Opnieuw of voor het eerst krijg je diverse manieren en methodieken aangereikt om een stap verder te komen met je eigen werk en uit je comfortzone te stappen. “We groeien namelijk het meest daar waar we schuren aan de grenzen van onze comfortzone.” 

De eerste dag zal vooral in het teken staan van verrassende en vernieuwende opdrachten waardoor je uit je comfortzone zult gaan en op een andere manier je beeldend werk benadert. We zullen die dag vooral collages gaan maken van stof of papier.  

De tweede dag kun je de verworvenheden van de eerste dag gaan uitwerken in je eigen werk, jouw favoriete techniek. Of je ontdekt dat je toe bent aan het verkennen van iets nieuws of aan het gaan combineren van technieken. De deelnemers zullen individueel begeleid worden.

Eigen handschrift en beeldtaal zullen zeker aan de orde komen, als startpunt om de blik te verruimen en grenzen over te gaan.

Deze tweedaagse is geschikt voor deelnemers van alle niveaus en uit verschillende disciplines. Jonaske de Ruiter is ervaren op het gebied van schilderen, collages, textiel, digitale en analoge fotografie. Tevens geeft zij regelmatig trainingen The Artist’s Way, een beproefde manier om de eigen creativiteit weer te ontdekken en ruimte te maken voor plezier.

Voorafgaand aan de tweedaagse ontvangen de deelnemers al een inspirerende thuisopdracht om de creatieve spieren al wat op te warmen.

Inschrijven

Voorlopige materialen lijst

Knip en snijmaterialen

Papier en/of stof

Lijm, tape

Oud tijdschrift

Acryl gelmedium (ook te verkrijgen bij Zijdelings)