Verruim Je Blik

2-daagse workshop o.l.v. Jonaske de Ruiter

Ervaar jij dat je maar steeds weer hetzelfde blijft doen in je creatieve werken? Ben je toe aan iets nieuws ontdekken vanuit de kracht van al die dingen waar je al goed in bent? Deze korte cursus helpt je om tot nieuwe ontdekkingen te komen en zo je creatieve zelfvertrouwen te vergroten. Het doel van de cursus is om je eigen manieren te vinden om nieuwe wegen in te slaan in je textielkunst of een stap te zetten om uit je creatieve blokkade te komen.

Gedurende de twee dagen zullen inspirerende opdrachten en oefeningen om uit je comfortzone te komen gecombineerd worden met verschillende mixed media technieken en collagetechnieken.

Je krijgt tien manieren aangereikt waarmee je jezelf kunt motiveren: om het enge maagdelijk witte doek te overwinnen, om je te focussen op een thema of om tot een nieuw werkthema te komen. Uiteraard brengen we de oefeningen in de praktijk en word je ook creatief uitgedaagd met stoffen en andere materialen in verschillende mixed media technieken. Daarbij zullen ook textiele technieken gebruikt worden. De eerste ochtend zal ook een introductie op verschillende collagetechnieken gepresenteerd worden.

De cursisten doorlopen ieder zijn/haar eigen proces. Wel zullen er meerdere momenten zijn waarop de ervaringen gedeeld zullen worden. Deze momenten geven de cursisten de mogelijkheid om, zoals Jonaske dat noemt, te zielejutten en eigen inzichten te versterken. De cursus is een combinatie van op techniek gebaseerde aspecten in de mixed media en het versterken van jouw kunstenaarschap.

Aan het einde van dag twee heb je je eigen inspiratie-stalen-boek gemaakt waar je thuis mee verder kan. Het is jouw eigen onuitputtelijke bron waarmee je je -weer- verder kunt ontwikkelen. Of wellicht ontdek je nieuwe wegen en ga je nieuwe technieken verkennen.

De cursus staat open voor kunstenaars en vakmensen die op zoek zijn naar vernieuwing in hun eigen werk. Voor mensen die willen loskomen uit hun comfortzone.

Voor de eerste lesdag ontvang je per mail een eerste inspirerende thuisopdracht als voorbereiding op de cursus.

Gelet op deze vreemde tijden wordt ook overwogen om een besloten Facebook Pagina te maken om ervaringen uit te wisselen. Tevens maakt dat mogelijk dat we bij vergaande maatregelen omtrent de Covid-19 toch online de mogelijkheid hebben om verder te gaan.

 

 

Inschrijven

Cursisten ontvangen voorafgaand aan de cursus een materialenlijst met daarop vermeld alle materialen die nodig zijn of die facultatief meegenomen kunnen worden.